ЗАСІДАННЯ РАДИ АДВОКАТІВ УКРАЇНИ

 На засіданні Ради адвокатів України, яке відбулося 7 та 8 червня цього року, були прийняті декілька рішень, які спрощують діяльність адвоката.

Одне із них – про відповідальність за невиконання обов’язку набрати певну кількість балів на протязі року для підвищення професійного рівня. Як і раніше, це є порушенням ПАЕ.

  Але тепер якщо адвокат самостійно замовить відповідні лекції на сайті ВША, прослухає їх, складе тести і отримає  відповідний сертифікат, то це буде підставою для відмови у порушенні дисциплінарної справи, а якщо вона вже відкрита, – для закриття.

 «Я голосував за таке рішення з міркувань, що первиною метою є спонукання до підвищення кваліфікації, а не покарання.  На мою думку, таке рішення також розвантажить дисциплінарні палати», – повідомляє Заступник Голови Ради адвокатів України Олексій Кухар.

 Однак, не варто затягувати з вчасним підвищенням свого професійного рівня: це відбувається безоплатно, а за лекції, які придбаваються на сайті ВША доводиться платити. До того ж тести, на які треба відповісти, не такі прості.

Телефонуйте