Новини та аналітика

Самовільне залишення військової частини ( СЗЧ)

Стаття 408 Кримінального кодексу України “Покидання місця служби воїна в тилу ворога або покинення свого підрозділу в бойовому районі” визначає відповідальність за самовільне залишення частини ( СЗЧ) під час воєнного стану. Це визнається як серйозне порушення, оскільки збройні сили в умовах конфлікту мають вирішальне значення для національної безпеки та територіальної цілісності.

У нас немає іншого часу

« У нас немає іншого часу. Ми не обирали, але нам прийдеться жити частину нашого життя у війні.
Цих років нам ніхто не замінить на кращі.
Хто хоче в цих умовах працювати – залишайтеся в команді, хто думає перечекати війну – ідіть і не забирайте наш час і ресурси».
На сьогоднішній час це чудовий і дуже здоровий світогляд. Хочемо вижити – маємо діяти.

Подвійне стягнення виконавчого збору. Законодавчі прогалини та реалії судової практики

Проблеми питання, пов’язані із стягненням виконавчого збору є особливо актуальними у судових спорах, що виникають із кредитних правовідносин.
Розглянемо ситуацію, коли Ви – боржник і є рішення суду про стягнення коштів на користь кредитора.

​Відкрите виконавче провадження, в ході якого між Вами та кредитором було досягнуто домовленості по мирному врегулюванню погашення заборгованості. Після цього здається, що всі проблеми щодо кредиту залишились у минулому, про судові процеси, які тривали роками, можна забути.

ДО ДНЯ АДВОКАТУРИ УКРАЇНИ

Напередодні Дня адвокатури України  Голова Вінницької обласної державної адміністрації Сергій Борзов вручив Почесні грамоти адвокатам компанії «О.Кухар і партнери»: Наталії Костик та Олексію Кухару, – за багаторічну сумлінну працю, високий професіоналізм, утвердження принципів верховенства права, сприяння розвиткові України як демократичної правової держави

НАГОРОДА НААУ ДО ДНЯ АДВОКАТУРИ

15 грудня Голова Національної асоціації адвокатів України, Ради адвокатів України Ізовітова Лідія Павлівна з нагоди Дня адвокатури вручила Кухару Олексію Івановичу нагрудний знак «Захисник адвокатури».

ЧЕРНІВЦІ. ЗАСІДАННЯ РАУ

10 та 11 вересня 2021 р. Рада адвокатів України провела засідання у Чернівецькому національному університеті їм. Ю. Федьковича.

Адвокатська компанія

Підвищення мінімальної заробітної плати з 1 вересня 2020 року

Президент Володимир Зеленський підписав Закон ” Про внесення змін в Закон України ” Про Державний бюджет України на 2020 рік” ^822-ІХ, який Верховна Рада прийняла 25 серпня 2020 р. В Законі йдеться про підвищення мінімальної заробітної плати з 1 вересня 2020 року до 5000 грн ( раніше було 4723 грн).

ЗАСІДАННЯ РАДИ АДВОКАТІВ УКРАЇНИ 2-3.07.21

Координуючий партнер адвокатської компанії « О.Кухар і партнери»  Олексій Кухар як Заступник Голови Національної асоціації адвокатів України, прийняв участь у

Адвокатська компанія

Заборона вимоги подвійної сплати ЄСВ. Списання недоїмок для «сплячих» ФОП.

02 червня 2020 року на офіційному сайті Верховної Ради України було опубліковано закон за № 592-IX«Про внесення змін до Закону України “Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування” щодо усунення дискримінації за колом платників»,ідписаний президентом України В.О. Зеленським 13 травня 2020 року. Згідно з п. 1 «Прикінцевих положень», закон набирає чинності з 1січня 2021 року, окрім пункт 5, І-го розділу закону, що вступає в законну силу в день за днем його публікації, тобто з 3 червня 2020 року, що це означає, та яке має значення для бізнесу розберемось нижче.

Нововведення кримінального законодавства

01.07.2020р. набрав законної сили ЗУ «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення досудового розслідування окремих категорій кримінальних правопорушень» від 22.11.2018р. зі змінами від 20.12.2019р.

UNBA NextGen розпочав серію інтерв’ю з легендами адвокатури з координуючого партнера адвокатської компанії « О. Кухар і партнери» Олексія Кухара

Національна Асоціація Адвокатів України комітет NextGen розпочинає серію відео інтерв’ю з корифеями, легендами адвокатури України про реалії їх професійного шляху.

Міжнародна конференція на тему “Світові тенденції загроз незалежності адвокатської діяльності м. Тбілісі”

8 листопада 2019 року Олексій Кухар у складі делегації Національної асоціації адвокатів України на чолі з Головою Ізовітовою Лідією Павлівною прийняв участь у міжнародній конференції в Тбілісі, темою якої були світові тенденції загроз незалежності адвокатській діяльності яка була приурочена до 100- річчя Адвокатури Грузії.

Телефонуйте